Albums van Leonard Nimoy Spock Overzicht en Informatie

Albums van Leonard Nimoy Spock Overzicht en Informatie

Albums van Leonard Nimoy. Op 8 september 1966 werd de eerste aflevering uitgezonden van de tv-serie Science Fiction serie Stak Trek met in een van de hoofdrollen Leonard Nimoy als Mr. Spock. De serie zou een ongekende populariteit krijgen. En een van de zaken die bijna cult-status kreeg was de muziek in de serie.

(advertentie)

Het succes van serie leidde ertoe dat aan het einde van de jaren 60 een aantal albums werden uitgebracht door een van de hoofdrolspelers Leonard Nimoy,

Hoe kwamen de albums van Leonard Nimoy tot stand

Hij speelde de rol van Spock, het figuur dat half mens half Vulcan was, vooral herkenbaar door zijn punt-oren, zijn bijzondere kapsel en zij eigenschap om altijd logisch na te denken.  Zijn populariteit was zo groot dat het label DOT-records in 1967 een album uitbracht waarop muziek stond die Leonard Nimoy maakte in de rol van Spock. Dit bizarre album werd een succes en de jaren erna volgden nog die albums.

https://www.youtube.com/watch?v=h9jvl8qsjeI&list=PLDSjAKM-kw0jreGCH3ZvZTTGIHftO-Dl3

Leonard Nimoy Presents Mr. Spock's Music from Outer SpaceMR. SPOCK’S MUSIC FROM OUTER SPACE (1967)

Juni 1967 werd het dubuut album van Leonard Nimoy uitgebracht met de bovenstaande titel. Hij bleef op het album totaal in de rol van Spock. Sommige nummers worden door Spock gesproken en andere met die markante stem gezongen. Daarnaast staan op de plaat een aantal instrumentale nummer zoals het de tune van Star Trek. Dit levert een bizar album op van een psychedelisch komisch karakter en kwaliteit dat bijna briljant te noemen.

Two Sides of Leonard NimoyTWO SIDES OF LEONARD NIMOY (1968)

Het tweede album van Leonard Nimoy begint op kant A met een voortzetting van zijn debuut album van een jaar eerder. Op kant B presenteert Leonard Nimoy ziach als zichzelf met een aantal popliedjes waarmee wat afstand wordt genomen van het wat komisch psychedelische karakter van de eerdere muziek.

Leonard Nimoy - The Way I FeelTHE WAY I FEEL (1968)

In het zelfde jaar komt nog een derde album uit van Leonard Nimoy. Op dit album dat vooral een aantal folk liedjes bevat en nummers met gesproken woord neem hij definitief afstand van het karakter Spock. Dit is Leonard Nimoy zelf die probeert succes te krijgen in de muziek. De LP heeft ook een soort van Flower Power cover die uitstekend past in de sfeer van het eind van de jaren 6- van de vorige eeuw.

Albums van Leonard Nimoy The Touch of Leonard NimoyTHE TOUCH OF LEONARD NIMOY (1969)

Op het vierde album zet Leonard Nimoy de weg voort die hij heeft ingezet op zijn derde album. Folky popliedjes gezongen en gesproken met zijn kenmerkende stem. Thema’s die helemaal passen in het eind van de jaren 60, liefde, samenleven, politiek bewustzijn en optimisme over een maakbare toekomst. Een liedje van het album werd trouwens nog wel gebruikt in Star Trek. Het is  het nummer Maiden Wine dan Spock zingt als hij gevangen wordt gehouden door een buitenaards volk, genaamd de Platonians.

The New World of Leonard NimoyTHE NEW WORLD OF LEONARD NIMOY (1970)

Met het begin van de jaren 70, eindigt ook de muzikale carrière van Leonard Nimoy. Dit is het vijfde en tevens laatste album van de acteur die furore maakte in Star Trek. De LP bevat een aantal op country muziek georiënteerde liedjes met vergelijkbare inhoud als het voorgaande album. Waarom de muzikale carriere van Leonard Nimoy na dit albums stopte, is niet echt duidelijk. Wellicht liep zijn platencontract gewoon af en het succes ook en was er gewoon geen interesse meer in de muziek van Leonard Nimoy, alias Spock.

LEONARD NIMOY – BIOGRAFISCHE INFORMATIE

  • Volledige naam: Leonard Simon Nimoy
  • Geboren: 26 maart 1931,
  • Geboorteplaats: Boston, Massachusetts, Verenigde Staren
  • Overleden: 27 februari 2015
  • Sterfplaats: Los Angeles, California, Verenigde Staten
  • Leeftijd: 83 jaar

Bijpassende Muziek en Informatie

Het Verhaal Achter de Muziek