Muziek uit Canada

Muziek uit Canada

Muziek uit Canada Bands zangers zangeressen hits albums en andere informatie over Canadese muziek en muzikanten. Overzicht muziek uit Canada. Muziek die echt de oorsprong heeft in wat nu Canada heet is de muziek die gemaakt wordt door verschillende Indianen en Inuit. Canada-VlagDe Indianen en Inuit leven al velen duizenden jaren in het gebied dat nu Canada heet. Later nadat Amerika (en dus ook Canada) werd “ontdekt” en veroverd door de Europeanen kwam in de  Canada ook de invloed van de Franse, Engelse en Ierse muziek die de kolonisten meebrachten.


advertentie

Er zijn tussen de muziekindustrie in Canada en de Verenigde Staten al vroeg vrije nauwe banden geweest. Niet vreemd dus dat er nogal wat groepen, zangers, zangeressen en muzikanten van Canadese origine zijn uitgegroeid tot wereldsterren.

Popmuziek en Rockmuziek uit Canada

Bekende artiesten als Bryan Adams, Paul Anka, Michael Bublé, Leonard Cohen, Celine Dion, Nelly Furtado, k.d. lang, Daniel Lanois, Gordon Lightfoot, Joni Mitchell, Oscar Peterson, Hank Snow, Shania Twain en Neil Young zijn uit Canada afkomstig. En niet te vergeten de groepen The Band (gedeeltelijk), The Guess Who, Rush en The Tragically Hip.

Beste en Opvallendste Albums van Canadese Artiesten

 • Bachman-Turner Overdrive – Not Fragile
  Uitgekomen: september 1974
  Waardering redactie: ∗∗∗ (uitstekend)
 • The Band – Music from the Big Pink (1 juli 1968)
  Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
 • The Band –  The Band
  Uitgekomen: 22 september 1969
  Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
 • Dalbello – Whomanfoursays
  Uitgekomen: 1984
  Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Muziek en informatie

 

Muziek uit Canada

Het Verhaal Achter de Muziek