Muziek uit Canada

Muziek uit Canada

Muziek die echt de oorsprong heeft in wat nu Canada heet is de muziek die gemaakt wordt door verschillende Indianen en Inuit. Canada-VlagDe Indianen en Inuit leven al velen duizenden jaren in het gebied dat nu Canada heet. Later nadat Amerika (en dus ook Canada) werd “ontdekt” en veroverd door de Europeanen kwam in de  Canada ook de invloed van de Franse, Engelse en Ierse muziek die de kolonisten meebrachten.

(advertentie)

Er zijn tussen de muziekindustrie in Canada en de Verenigde Staten al vroeg vrije nauwe banden geweest. Niet vreemd dus dat er nogal wat groepen, zangers, zangeressen en muzikanten van Canadese origine zijn uitgegroeid tot wereldsterren.

Popmuziek en Rockmuziek uit Canada

Bekende artiesten als Bryan Adams, Paul Anka, Michael Bublé, Leonard Cohen, Celine Dion, Nelly Furtado, k.d. lang, Daniel Lanois, Gordon Lightfoot, Joni Mitchell, Oscar Peterson, Hank Snow, Shania Twain en Neil Young zijn uit Canada afkomstig. En niet te vergeten de groepen The Band (gedeeltelijk), The Guess Who, Rush en The Tragically Hip.

Muziek in Canada – Kaart met Informatie

Op de kaart is informatie te vinden over de geboorteplaats en sterfplaats van Canadese zangers, zangeressen en muzikanten. De plaats van herkomst van Canadese bands. Maar ook informatie over concertzalen, clubs en andere informatie over muziek in Canada. Als je inzoomt zie meer markers met gegevens.

[huge_it_maps id=”21″]

Beste en Opvallendste Albums van Canadese Artiesten