Platenspeler Kopen Aanbiedingen en Tips

Platenspeler Kopen Aanbiedingen en Tips

Platenspeler kopen aanbiedingen en tips. De vinyl LP is weer helemaal terug van weggeweest. In de platenwinkels die nog over zijn, en gelukkig zijn er nog een aantal goede te vinden, zie tegenwoordig vaak weer veel meer vinyl LP’s in de schappen staan dan CD’s.

Natuurlijk is het ook een leuk bezigheid om letterlijk platen te draaier op een pick-up. Om je een beetje een idee te geven wat er aan nieuwe platenspelers te koop zijn vind je op deze pagina een overzicht van platenspeler aanbiedingen en tips die je kopen in verschillende webshops en winkels. Ook wordt er in het kort ingegaan op de geschiedenis van de platenspeler.

De geschiedenis van de Platenspeler

De platenspeler is een geluidsapparaat om grammofoonplaten af te spelen. Door een naald in de groeven van de draaiende grammofoon plaat te plaatsen, worden geluidstrillingen opgevangen die daarna via een versterker en luidspreker(s) kunnen worden weergegeven. De uitvinding van de eerste grammofoonplaat werd gedaan door de Duits-Amerikaanse uitvinder Emile Berliner. Hij kreeg er het patent op in 1887.  De voorloper hiervan, de phonograaf, werd uitgevonden door Thomas Alva Edison, hij kreeg hiervoor het patent op 19 februari 1878. De eerste 78 toeren platenspelers werkten via een opwindmechanisme en gaven het geluid weer via een grote hoorn die aan de platenspeler gekoppeld was. Later kwam er de elektrische platenspeler waarbij het geluid via de naald elektronisch naar de versterker wordt geleid die ervoor zorgt dat het geluid via de luidsprekers kan worden weergegeven. De platenspeler leek door de opkomst van de CD-speler helemaal te verdwijnen. Maar in het afgelopen decennium is het apparaat weer helemaal terug van weggeweest omdat een flink aantal muziekliefhebbers de muziek dat via de platenspeler wordt weergegeven prevaleren boven andere apparaten.

Koptelefoon inmiddels bijna onmisbaar zelfs bij een platenspeler

De koptelefoon maakt het mogelijk om naar jouw eigen muziek, podcasts en de radio te luisteren zonder dat jouw omgeving er al te veel last van heeft, tenzij het geluid kneiterhard staat. Ook de koptelefoon maakt een technologische ontwikkeling door die zijn weerga niet kent waarbij vooral draadloze apparatuur tegenwoordig gevraagd is. Een andere ontwikkeling is de zogenaamde noise canceling koptelefoon. Hiermee luister je ongestoord naar muziek.

Platenspeler kopen aanbiedingen en tips

Overzicht nieuwe platenspelers

Onderstaand een overzicht van nieuwe platenspelers die je op dit moment kunt kopen.

Plantenspeler Lenco L-85USB-Platenspeler Lenco L-85

 • Soort: USB-Platenspeler
 • Merk: Lenco
 • Model: L-85
 • Prijsklasse: € 120 – € 140
 • Kleuren: geel, groen, grijs of wit
 • …Uitgebreide Informatie >

Zwarte Platenspeler Crosley CruiserPlatenspeler Corsley Cruiser

 • Soort: Draagbare Platenspeler, Koffergrammofoon
 • Merk: Crosley
 • Model: Cruiser
 • Prijsklasse: € 90 – € 110
 • Kleuren: bruin, donkerblauw, groen, lichtblauw, oranje, zwart
 • Corsley platenspeler kopen >

Bijpassende informatie