Chicago Blues Muziek Muzikanten

Chicago Blues Muziek. De Chicago Blues is genre in de blues muziek waarin de versterkte elektrische gitaar een balangrijke rol speelt.

Chicago Blues Muziek

Zwarte Amerikanen die trokken vanuit het diepe zuiden van de Verenigde Staten. Ze ontvluchtten de armoede en rassenhaat van het zuiden van Amerika en gingen naar Chicago  op zoek naar geluk en welvaart. Ondanks de armoede was er één ding die gemakkelijk meegenomen kon worden en dat was de muziek. Blues muziek werd veel gespeeld in de Mississippi Delta waar deze zwarte Amerikanen naar Chicago afkomstig waren. En uiteraard speelden ze de muziek ook in Chicago. Hier ontwikkelde zich geleidelijk aan de Chicago Blues.  In de bluesclubs in de wijk South Side ontwikkelde gingen steeds meer blues muzikanten op de elektrisch versterkte gitaar spelen. Deze bluesvorm staat ook wel bekend staat als Urban Blues en kwam trouwens ook in de St. Louis tot wasdom.

Chicago Blues Muziek Muzikanten

Chicago Blues als inspiratie van de Britse popmuziek

Britse popmuzikanten ontdekten de Amerikaanse blues in de jaren zestig van de vorige eeuw. Vooral de Chicago blues was voor bekende britse bands als de Rolling Stones, Them, The Yardbirds en muzikanten als Rory Gallagher en Eric Clapton. Dit zorgde wereldwijd voor een enorme toename van de populairiteit van de Chicago blues waardoor muzikanten als Muddy Waters en B.B. King wereldsterren werd.

Beste Chicago Blues Albums en LP’s

Wat zijn de beste Chicago Blues albums en LP’s? Welke platen kun je rekenen tot de echte klassiekers van de Chicago Blues? Hier een van de albums en LP’s  die gewaardeerd zijn met ∗∗∗∗∗ (uitmuntend) en algemeen beschouwd worden als een meesterwerk.

Beste Chicago Blues Compilatie Albums

Verzamelalbums met meerdere muzikanten, zangers en zangeressen uit de Chicago Blues muziek die een waardering hebben van ∗∗∗∗∗ (uitmuntend).

  • Chicago/The Blues/Today!, Vol. 3 (1967)

Bijpassende Muziek en Informatie