Duitse Muziek Muzikanten uit Duitsland

Duitse Muziek Muzikanten uit Duitsland hebben in de geschiedenis van de muziek een zeer belangrijke rol gespeeld. Op deze pagina vind je het informatie overzicht over Duitse muziek.

Duitse Muziek Muzikanten uit Duitsland

We hebben de informatie op deze pagina over Duitse muziek geprobeerd in te delen op basis van de verschillende genres en onderwerpen. De links op de pagina verwijzen naar uitgebreide informatie over het betreffende onderwerp.


advertentieKLASSIEKE MUZIEK IN DUITSLAND

Duitsland heeft in de klassieke muziek door de eeuwen heen en tot de dag van vandaag een vooraanstaande rol gespeeld. De Duitse muziek heeft klassieke componisten, muzikanten en dirigenten van wereldfaam en grote invloed voortgebracht. Denk maar eens aan de componisten Johann Sebastian Bach, Johannes Brahms, Ludwig van Beethoven en Richard Wagner.
> Duitse Componisten
> Duitse Dirigenten

POPMUZIEK IN DUITSLAND

Maar ook in de popmuziek, en dan niet alleen de Duitse Schlager, zijn er artiesten en bands die een belangrijke Duitse Muziekpositie innemen in geschiedenis van de muziek.  Vooral in het genre van de electronic en industrial muziek zijn er artiesten en acts van wereldformaat als Kraftwerk, Tangerine Dream en Rammstein. En dan was er nog in de het begin van de jaren 80 van de vorige eeuw de Neue Deutsche Welle met bijvoorbeeld Nena die een aantal wereldhits had. En “last but not least” de EuroDisco in de jaren 70 waarin een aantal Duitse producers bandjes construeerden die wereldhits scoorden met als bekendste voorbeeld Boney M.

Rammstein - AmerikaDUITSE LIEDJES

Amerika – Rammstein
Gute Nacht, FreundeReinhard May
Kristallnaach – BAP

DUITSE SCHLAGERZANGERS

Roy Black | Freddy Breck | Rex Gildo | Heino |

Duitse Muziek – Informatie Overzicht

Het Verhaal Achter de Muziek