Cassetterecorder Geschiedenis Uitvinder en Informatie

Cassetterecorder Geschiedenis Uitvinder en Informatie

Wat is een cassetterecorder? Wie heeft de cassetterecorder uitgevonden?  Op deze pagina kun je lezen over de cassetterecorder geschiedenis uitvinder en informatie.

De cassetterecorder is een soort geluidsapparatuur dat is ontwikkeld als de kleinere en compacte uitvoering van de grotere bandrecorder en zorgde uiteindelijk voor grote veranderingen in de manier waarop we naar muziek luisteren. Ook bracht de cassetterecorder grote veranderingen te weeg in de muziekindustrie. De naam wordt trouwens ook wel los van elkaar geschreven als cassette recorder.

Wat is een Cassetterecorder?

Met een cassetterecorder kan zowel muziek en geluid opgenomen en afgespeeld worden omdat het apparaat ook een versterker en kleine luidspreker bevat. De geluidsdrager voor de recorder is de zogenaamde compact cassette (ook wel muziekcassette genoemd).

Wie is de uitvinder van de cassetterecorder?

Welke persoon de cassetterecorder heeft uitgevonden is niet helemaal bekend? Wel bekend is dat bij Nederlandse fabrikant Philips al in 1963 de compact cassette (het cassettebandje) werd bedacht als vervanger voor de grote spoelen van de bandrecorder. Deze bandjes konden afgespeeld worden op een cassettespeler waarmee nog niet kon worden opgenomen.

Geschiedenis van de Cassetterecorder

De cassettespeler die Philips had bedacht werd geen enorm succes. Het succes  kwam pas met de komst van de cassette recorder. Zoals de naam al zeg een apparaat waarmee ook kon worden opgenomen. Begin jaren 70 van de vorige eeuw werd het apparaat populair. n het begin werd de muziek via een microfoontje van de radio opgenomen en was de kwaliteit navenant slecht. Later kwam het cassettedeck dat onderdeel uitmaakte van de stereotoren en konden LP’s via de installatie gekopieerd worden en werd de kwaliteit ook veel beter. Het betekende ook een verandering voor de muziekindustrie omdat muziek nu zonder te hoeven betalen kon worden gekopieerd op cassettebandjes en regelmatig illegaal werden verkocht.

De komst van de Walkman

Begin jaren 80 kwam de Walkman op de markt, een kleinere nog compactere cassettespeler (en soms met opname mogelijkheid maar meestal niet), waarbij het geluid via een oortelefoontje kan worden beluisterd. De Walkman die door de directeur van Sony, Masaru Ibuka, werd bedacht, zorgde voor een revolutie op de manier waarop vooral de jeugd naar muziek luisterde. Het kon nu overal en altijd.

Cassetterecorder Kopen Aanbiedingen

Het is natuurlijk mogelijk om een tweede hands cassetterecorders te kopen. Maar ook nieuw kun je ze nog aanschaffen. Hieronder is een aantal aanbiedingen en voorbeelden te vinden.

Cassette Recorder GPO Flatbed W0162BCassette Recorder GPO Flatbed W0162B

Merk: GPO
Model: W0162B
Afmetingen: B15 x L26 x H2,6 cm.
Ingebouwde luidspreker: ja
Ingebouwde microfoon: ja
Netvoeding: AC 230V~50Hz
Batterijen: 4x 1,5V x C/LR14
Prijs: circa € 40,00
…Reviews Informatie en Bestellen >

Bijpassende Informatie

Afbeelding (bovenaan de pagina)
GPO Flatbed W0162B

Het Verhaal Achter de Muziek