Bekende Klassieke Componisten Muziek Composities en Informatie

Bekende Klassieke Componisten Muziek Composities en Informatie. Welke beroemde klassieke componisten zijn er? Veel klassieke componisten zijn verantwoordelijk voor veel van de klassieke muziek die we allemaal kennen zonder dat we ons er bewust van zijn. 

Bekende Klassieke Componisten Muziek Composities en Informatie

Op deze pagina is de informatie verzameld over klassieke componisten, hun muziek en composities en biografische informatie. De links verwijzen naar uitgebreide informatie over het genoemde onderwerp, vaak geïllustreerd met filmpjes en muziekfragmenten. De informatie over de klassieke componisten is ingedeeld per land van herkomst. Via de links kun je dan uitgebreide informatie over de componisten vinden met de bekende werken, muziek, cd’s en bladmuziek.


advertentie

Bekende Klassieke ComponistenComponisten per Land

Het land en gebied van herkomst is vaak heel bepalend voor de muziek die de componist heeft gecomponeerd. Daarom vind je in onderstaand overzicht informatie over beroemde componisten, ingedeeld naar het land van herkomst van de componist.

Amerikaanse Componisten

Amerikaanse componisten hebben vooral furore gemaakt in de twintigste eeuwse klassieke muziek. Denk maar eens aan Leonard Bernstein, John Cage, Aaron Copland, George Gershwin en Philip Glass.

Duitse Componisten

Duitsland, of beter het Duitse grondgebied, is hofleverancier van wereldberoemde componisten als Johann Sebastian Bach, Ludwig van Beethoven, Johannes Brahms en Richard Wagner en anderen.

Franse Componisten

Frankrijk is de geboortegrond van een aantal wereldberoemde componisten als Hector Berlioz, Georges Bizet, Claude Debussy, Olivier Messian, Francis Poulenc, Maurice Ravel, Erik Satie en anderen.

Hongaarse Componisten

Veel wereldberoemde componisten komen niet uit Hongarije, Maar met Béla Bartók en de hedendaagse componist Péter Eötvös hebben toch wereldfaam bereikt.

Italiaanse Componisten

De opera en Italiaanse componisten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zij het dat Italiaanse componisten niet alleen opera’s componeerden. Bekende componisten als Albinoni, Bellini, Donizetti, Einaudi, Salieri, Verdi.

Nederlandse Componisten

Nederland is niet direct bekend om wereldberoemde klassieke componisten. Toch is er een aantal klassieke componisten uit Nederland dat de sporen verdiend heeft.

Oostenrijkse Componisten

Oostenrijk heeft een groot aantal zeer beroemde en invloedrijke componisten voortgebracht, denk maar eens aan Wolfgang Amadeus Mozart, Gustav Mahler en Franz Liszt. Maar er zijn er nog veel meer bekende componisten die uit Oostenrijk komen.

Russische Componisten

Een aantal van de meest bekende en geliefde klassieke muziek uit de geschiedenis zijn gecomponeerd door Russische componisten. Denk maar eens aan Peter en de Wolf van Sergej Prokofjev en Het Zwanenmeer en De Notenkraker van Pjotr Iljitsj Tsjajkovski. Maar er zijn nog meer bijzondere componisten uit Rusland afkomstig.

Spaanse Componisten

In Spaanse klassiek muziek klinkt vaak de invloed van de volksmuziek uit het land of de regio door. Opvallende is ook de rol voor de gitaar in veel composities, Denk maar eens aan componisten als Albéniz, Manuel de Falla, Joaquín Rodrigo.

Componisten Filmmuziek

Film en tv-series zonder muziek zijn vrijwel ondenkbaar. Waarschijnlijk zijn er zelfs films waarbij de filmmuziek heel belangrijk, zo  niet bepalend is geweest voor het succes van de film.advertentie

Bijpassende Informatie en Muziek

Het Verhaal Achter de Muziek