Barry Hay Golden Earring Zanger Albums Muziek Informatie

Barry Hay Golden Earring Zanger. Barry Hay is niet geboren in Den Haag. De Golden Earring zanger werd op 16 augustus 1948 geboren in de stad Faizabad in India. Zijn vader was een Schotse kolonel die in India gelegerd was en zijn moeder was van Joods-Nederlandse afkomst. Nadat zijn ouders scheidden, kwam hij met zijn moeder naar Nederland. Na een korte periode in Amsterdam gingen ze in Den Haag wonen.

Barry Hay Golden Earring Zanger

Aangezien Barry Hay toen hij naar Den Haag kwam, geen Nederlands sprak, ging Barry Hay Golden Earring Zangerhij naar een Engelstalige school. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, volgde hij een opleiding aan de kunstacademie. Zijn eerste stappen in de muziek zette hij midden jaren zestig als zanger van de Haagse groep The Haigs. Nadat zanger Frans Krassenburg de Golden Earrings verliet, werd hij door manager Freddy Haayen benaderd om bij de groep te komen die was opgericht door Rinus Gerritsen en George Kooymans.

Barry Hay Golden Earring Zanger

Het eerste nummer dat Barry Hay Golden Earring zanger opneemt, is She Won’t Come to Me in 1967. Het is de B-kant van de single en hit Sound of the Screaming Day. Naast het charisma dat Barry Hay meebrengt in zijn live-optredens, valt zijn goede Engels op wat in de jaren zestig van de vorige eeuw bij veel groepen niet het geval was. En tot op de dag van vandaag is Barry Hay succesvol met Golden Earring als zanger, liedjesmaker en tekstschrijver. Ook was hij verantwoordelijk voor het ontwerp van vele hoezen van de LP’s van Golden Earring. Ook het ontwerp van de hoes van het album Moontan met de hit Radar Love is van zijn hand. Naast zingen bespeelt hij fluit en saxofoon.

Album van Barry Hay & JB Meijers

Barry Hay JB Meijers For You Baby LP Recensie en TracklistBarry Hay & JB Meijers – For You Baby
15 november 2019 | pop, rock | coveralbum
Waardering redactie:
Golden Earring frontman Barry Hay en gitarist/producer JB Meijers bundelen de krachten op hun gezamenlijke album…lees verder >

Barry Hay Biografie Sander Donkers HayHay

Biografie van Barry Hay, de grootste rockster van Nederland

  • Genre: Biografie
  • Schrijver: Sander Donkers ♂ (Nederland)
  • Uitgever: Lebowski
  • Verschijnt: 1 september 2016
  • Omvang: 384 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Inhoud biografie: In Hay vertelt hij openhartig over zijn leven in en buiten de spotlights, over zijn roerige jeugd, familie, zijn band met moederland India, zijn grote liefde Sandra, en uiteraard zijn rise to stardom vol seks, drugs en rock ’n roll…lees verder >

Album van Barry Hay in 2016

Barry Hays Flying V-Formation LP CDBarry Hay’s Flying V Formation

Solo Albums van Barry Hay

In de loop van zijn carrière brengt Barry Hay drie solo-albums uit die minder succes hadden als zijn werk met de Golden Earring. De eerste solo LP was Only Parrots, Frogs & Angels. Vijftien jaar later, in 1987, bracht hij Victory of Bad Taste uit. Het laatste solo project was The Big Band Theory uit. Hierop zingt hij als een soort van crooner klassieke nummers van anderen en wordt hij begeleidt door het Metropool Orkest.

Barry Biografische Informatie

Volledige naam: Barry Andrew Hay
Geboortedatum: 16 augustus 1948
Geboorteplaats: Faizabad, India
Nationaliteit: Nederland
Discipline: zanger, songwriter, grafisch ontwerper
Instrument: zang, fluit, saxofoon

Barry Hay is op 22 februari 1992 getrouwd met Sandra Bastiaan en heeft twee dochters en is nu woonachtig op Curaçao.

Bijpassende Muziek en Informatie

Het Verhaal Achter de Muziek