Bill Withers Soulzanger – Albums Hits Informatie

Bill Withers Soulzanger Albums Hits Informatie

Een van de bekendste en meest succesvolle soulzangers uit de vorige eeuw is Bill Withers. Bill Withers - Just As I AmZijn carrière als soulzanger begon rijkelijk laat.

– ALBUMS VAN BILL WITHERS (beluisteren)

JEUGD EN DE MARINE

Hij was de jongste van een gezien met dertien kinderen en groeide op in het kleine mijnwerkersstadje Slab-Fork in West Virginia. Zijn vader overleed toen Bill Withers 13 jaar oud was. Op 18-jarige leeftijd ging hij bij de Marine waar hij tot zijn 25e bleef. Tijdens deze periode ontstond ook zijn interesse in de muziek. In 1967 verhuisde Bill Withers naar Los Angeles om zijn kansen in de muziek te gaan beproeven. Om aan geld te komen werkte hij als fabrieksarbeider.

MUZIEKCARRIÈRE VAN BILL WITHERS

In 1970, hij was de dertig al gepasseerd, hij onder de aandacht van Clarence Avant, de eigenaar van Sussex Records, die een demo-tape beluisterde die Bill Withers hem had toegezonden. Avant was onder de indruk en besloot Bill Withers een contract aan te bieden. Zijn eerste album Just A I Am werd geproduceerd door Booker T. Jones en kwam uit in juli 1971. Het debuut album werd algemeen gezien als een meesterwerk in soul muziek. Bill Withers - Ain't No SunshineDe kwaliteiten van Bill Withers als singer songwriter werden gelijk duidelijk in nummers als Harlem en Ain’t No Sunshine. Op het album staat ook de Beatles Cover Let It Be. Na Just As I Am verschenen in de jaren 70 albums van Bill Withers. De LP’s  Still Bill (1972), het live-album Live at Carnegie Hall (1973) +’Justments (1974) en Menagerie (1977) worden algemeen gezien als meesterwerken van de jaren 70 soulmuziek. In de tachtiger jaren maakt Bill Withers zijn laatste album, Watching You, Watching Me (1985). Nummers van Bill Withers worden tot op de dag vandaag gecoverd door bekende artiesten. De muziekdocumentaire Still Bill (2009) geeft een mooi beeld van een van de beste singer songwriters uit de soul muziek. In 2013 kwam er een mooie CD verzamelbox uit met alle Sussex en Columbia albums van Bill Withers.

Still Bill de Prachtige Documentaire over de beroemde soulzanger

https://www.youtube.com/watch?v=S0thRH4qucU

BIOGRAFISCHE INFORMATIE

Volledige naam: William Harrison Withers Jr.
Geboortedatum: 4 juli 1938
Geboorteplaats: Slab Fork, West Virginia, Verenigde Staten
Overleden op maandag 30 maart 2020
Sterfplaats: Los Angeles, Verenigde Staten
Leeftijd: 81 jaar
Doodsoorzaak: hartfalen
Nationaliteit: Verenigde Staten
Taal: Engels
Discipline: zanger, liedjesmaker
Genre: soul
Debuutalbum: Just As I Am (1971)

Gerelateerde Informatie
– Soulzangers

Het Verhaal Achter de Muziek