Clifford Adams – Trombonist Overleden

Op 12 januari 2015, slechts 62, oud is de bekende funk, jazz en soul trombonist Clifford Adams van Kool & The Gang overleden.

https://www.youtube.com/watch?v=JqntQIt3RbU

Clifford Adams, trombonist van Kool & The Gang
Clifford Adams is een Amerikaanse trombonist is vooral bekend geworden als Clifford Adamsbandlid van de succesvolle funk en soul groep Kool & The Gang. Met Kool & The Gang scoorde hij in de jaren 70 en begin jaren 80 van de vorige eeuw een aantal zeer grote hits over de gehele wereld en ook in Nederland. Naast het bespelen van de trombone was Clifford Adams ook een van de mannen die de achtergrondzang voor zijn rekening nam.

Clifford Adams; jazztrombonist en solo-albums
Al op 16-jarige leeftijd werd Clifford Adams professioneel muzikant.  In tijd voor Kool & The Gang speelde hij onder andere met het Duke Ellington Ochestra en toerde door Europa met Max Roach. Clifford-Adams-The-Master-PDe liefde voor jazz bleef hij trouwens zijn hele leven houden. In 1998 bracht hij een solo jazz-album uit getiteld The Master Power met prima bebop jazz gevolgd door Cliff Notes in 2002. Daarnaast kwam in 2004 de plaat Love’s Gonna Get You, gevolgd door I Feel Your Spirit in 2006. Beide albums werden uitgebracht als Clifford Adams, Featuring Kool & The Gang. Naast trombonist was Clifford Adams trouwens ook een verdienstelijke zanger.

Het overlijden van Clifford Adams
Ondanks het feit dat Clifford Adams ziek was trad hij in 2014 nog in zijn geboorteplaats Trenton, Jew Jersey op. Helaas overleed hij op 12 januari 2015, op 62-jarige leeftijd aan de gevolgen van leverkanker.

Clifford Adams Biografische Informatie
Geboren op: 8 oktober 1952
Geboorteplaats: Trenton, New Jersey, Verenigde Staten
Overleden op: 12 januari 2015
Leeftijd: 62 jaar
Actief in de muziek: 1968-2014

Bron: Clifford Adams Website

Het Verhaal Achter de Muziek