Ewald Krolis Surinaamse Kaseko Zanger

Ewald Krolis Surinaamse Kaseko Zanger

Ewald Krolis werd geboren in Paramaribo, Suriname op 16 mei 1947. Al vroeg werd hij gegrepen door de muziek van Suriname en richtte eind jaren 60 samen met Bertje Tjin A Kwie de groep The Rhythm Makers op. Naast Kaseko speelde de groep Calypso, Soul en Reggae. Ze traden veel op en werden vrij populair in Suriname en Ewald Krolis groeide uit tot een populaire Surinaamse zanger.

https://www.youtube.com/watch?v=8aF2hvxjbYU&list=PLDSjAKM-kw0jgWilWcXJeWOoEfJTROBXC

Ewald Krolis maakt zijn debuut album in Rotterdam

In de periode rond de onafhankelijkheid van Suriname in 1975 emigreerde Ewald Krolis naar Nederland. Ewald Krolis & The Caribbean Combo -Switie BamaroHij in Rotterdam wonen. In 1979 nam hij in de havenstad, samen met The Caribbean Combo, het uitstekende kaseko album Switie Bamaro op. Dit was het debuut album van Ewald Krolis. In het begin van de jaren 80 brachten Ewald Krolis & The Caribbean Combo nog een aantal singles uit. Ze waren ook de eerste Kaseko groep die te horen was op Radio 3.

Auto-ongeluk van Ewald Krolis en overlijden

Echter de carriere van Ewald Krolis werd wreed verstoord Ewald Krolis - Bigie Farmer'Mandoor een verkeersongeluk in 1986. Door het ongeluk werd hij afhankelijk van een rolstoel en, misschien wel nog erger voor een muzikant, slechthorend. Desondanks bracht Ewald Krolis in 1995 nog een solo-album uit onder de titel Biegie Famier’ Man. Helaas zou het bij dit tweede album blijven. Op 22 september 2006, overleed Ewald Krolis, slechts 59 kaar oud in het Dijkzicht Ziekenhuis te Rotterdam.

Ewald Krolis Biografie

Volledige naam: Ewald Harold Krolis
Geboortedatum: 16 mei 1947
Geboorteplaats: Paramaribo, Suriname
Overleden op: 22 september 2006
Sterfplaats: Rotterdam, Nederland
Leeftijd: 40 jaar
Actief: 1963-1975
Taal: Sranan Tongo, Nederlands, Engels
Genre: kaseko, calypso, soul

Albums van Ewald Krolis

  • 1979 | Switie Bamaro | Unice Records | met The Caribbean Combo
  • 1995 | Biegie Famier’ Man |

Gerelateerde Informatie:
> Surinaamse Zangers

Het Verhaal Achter de Muziek