Heino – Duitse Schlagerzanger – Hits en Muziek

Heino Bekende Duitse Schlagerzanger

Heino is een niet geheel onomstreden Duitse Schlagerzanger. Hij valt op door zijn vrij donkere stemgeluid, Heino - La Montanarazijn zeer blonde haar en het feit dat hij altijd een zeer donkere zonnebril draag. Hij lijdt aan de ziekte van Graves-Basendow waardoor zijn rechteroog uitpuilt. Heino werd geboren op 13 december 1938 in Düsseldorf, Duitsland. Zijn echte naam is Heinz-Georg Kramm.

Heino, een omstreden Duitse zanger

Heino is omstreden omdat hij in de jaren 80 van de vorige eeuw het embargo van Zuid-Afrika, ingesteld als maatregel tegen de Apartheid, bewust doorbrak. Ook nam Heino in die periode een plaat op met Duits nationalistische liederen. Hierop stond onder andere het lied Wenn alle untreu werden dat door de Duitse SS tijdens de Tweede Wereldoorlog als lijflied werd gebruikt. Desondanks bleef Heino redelijk populair in Duitsland. In 2005 deed hij zijn afscheidstournee om in 2009 opeens weer te gaan optreden met christelijke liederen.

Muziek en Hits van Heino

De grootste hit van Heino in Nederland was trouwens de Schlager La Montanara waarmee hij in 1973 op plek Heino - Die schwarze Barbarazeven in de Top40 belandde. De Duitse Schlagerzanger heeft nog twee noteringen gehad in de Nederlandse Top40; Mohikana shalali in 1971 en Die schwarze Barbara in 1975. Beide liedjes waren geen grote hit. Met Wolken, wind en de zee heeft hij geprobeerd om ook in het Nederlands een hit te scoren. Het nummer kwam echter net verder dan de tipparade in 1976.

http://www.youtube.com/watch?v=M3Swjo3C210

Optreden van Heino met Rammstein

In 2013 bracht hij het album Mit freundlichen Grüßen met alleen covers van bekende Duitse popnummers van onder andere Peter Fox en Rammstein. Met Rammstein bracht Heino trouwens op Wacken Open Air in 2013 het nummer Sonne, live ten gehore. En alhoewel veel van de artiesten van wie hij liedjes zong hier niet blij mee waren, werd het album een commercieel succes.


Gerelateerde Informatie


 

Trefwoorden: Heino | Duitse Schlagerzanger | Albums | CD’s | Geboortedatum | HIts | LP’s | Singles

Het Verhaal Achter de Muziek