Humoristische Liedjes

De geschiedenis van de muziek staat niet bol van de humor. The Life of BrianDe meeste muzikanten beschouwen muziek als een serieuze aangelegenheid waar weinig ruimte voor humor en satire is. Toch zijn er wel een aantal humoristische liedjes gemaakt die moeite van het beluisteren waard zijn. En een aantal van deze komische liedjes zijn zelfs in de hitlijsten terecht gekomen. De bekendste liedjes zijn wel Always Look on the Bright Side of Live van Monty Python en Living Doll van Cliff Richard and the Young Ones. En in Nederland kom je dan bijna automatisch uit bij Koot & Bie. Op deze pagina vind je een overzicht met informatie van een aantal van deze humoristische liedjes.

HUMORISTISCHE LIEDJES – INFORMATIE OVERZICHT

Koot & Bie - Stoont als een garnaalKOOT & BIE EN HUMORISTISCHE LIEDJES
Al je humor en muziek combineert dan kom je in de Nederlandse muziek bijna automatisch uit bij Kees van Kooten en Wim de Bie. Zijn hebben een flink aantal humoristische liedjes gemaakt die niet als carnalvalskraker bedoeld zijn…lees verder >

Always Look on the Bright Side of LifeALWAYS LOOK ON THE BRIGHT SIDE OF LIFE – Monty Python | 1979 | Eric Idle | Single: 1981 en 1991 | Album: The Life of Brian (November 1979)
In 1979 kwam de komische film The Life of Brian uit van de Britse komieken van Monty Python. De film is een satire op het leven van Jezus waarin de hoofdpersoon “Brian” aangezien wordt voor de Messias. Het liedje Always Look on the Bride Side of Life wordt aan het einde van de film gezongen als Brian met een groot aantal andere aan het kruis is opgehangen. Maker van het liedje is Eric Idle. In 1981 wat het nummer in Nederland en België een bescheiden hit. Vermeldenswaardig is verder dat het nummer op de eerste plaats staat van populairste van begrafenis liedjes in Engeland.

Cliff Richard & The Young Ones - Living DollLIVING DOLL | Cliff Richard and the Young Ones | 1986 |
Lionel Bart | Single: 8 maart 1986
In 1959 had Cliff Richard een grote hit het nummer Living Doll. Vrij bijzonder is dat hij besloot mee te werken aan een nieuwe versie van het liedje in 1986. De bedoeling was om in het kader van de actie Comic Relief geld in te zamelen voor het goede doel. Een jaarlijkse actie georganiseerd door een groot aantal Britse komieken. Samen met de mannen van de toen mateloos populaire komisch anarchistische serie The Young Ones met de in 2014, te vroeg overleden Rick Mayall, maakte hij een satire op zijn eigen nummer. Het werd in veel landen een hit.

 

Het Verhaal Achter de Muziek