Me Against the Word – Album van 2Pac

Het derde album van Tupac Shakur (2Pac) betekende zijn definitieve doorbraak. De zeer omstreden gangsta rapper toonde op dit album voor het eerst zijn meer emotionele kant. 2Pac - Me Against the WorldHet is een plaat van een, zijn eigen leven, reflecterende volwassen geworden muzikant. In de jaren voorafgaand aan de opnames van het album Me Against the World was 2Pac diverse keren in aanraking geweest met de politie. Voor geweldszaken en een schietpartij. Van de laatste werd hij vrijgesproken. Echter voor een poging tot verkrachting kreeg hij wel een gevangenisstraf van 4,5 jaar opgelegd. Tijdens het uitkomen van Me Against the World moest hij de gevangenis in. Na 9 maanden kwam hij op borgtocht vrij. Tupac Shakur werd anderhalf jaar nadat dit album was uitgekomen doodgeschoten op 13 september 1996. Ondanks het zeer omstreden leven van de maker is Me Against the World een album dat het beluisteren waard is.

ME AGAINS THE WORLD VAN TUPAC – ALBUM INFORMATIE
Uitgebracht: 14 maart 1995
Label: Interscope Records
Drager: CD
Genre: Gansta Rap

Het Verhaal Achter de Muziek