Mo – Album van The Mo

Mo was het debuut album van de Nederlandse groep The Mo. De werd in 1979 opgericht door de broers Clemens en Huub de Lange. Zij verlieten The Mo trouwens al in 1981.

https://www.youtube.com/watch?v=sWCK3anBTDU

Debuut Album van The Mo
In 1980 kwam dit album van de Mo uit onder de gelijknamige titel. The Mo - MoHet was de debuut LP van de groep en gelijk ook het enige succesvolle album dat twee hits bevatte: Nancy en het grootste succes Fred Astaire. De muziek is te omschrijven als aanstekelijke dansbare popmuziek die nog eens werd versterkt door de zang en podiumaanwezigheid van zangeres Heili Heider. Ook zij verliet de groep trouwens al in 1981. Het vierde lid van The Mo die op het album meespeelde was drummer Harm Bieger. Hij bleef ook na het vertrek van de broers De Langer en zangeres Heider spelen met The Mo tot de groep in 1985 werd ontbonden. Alhoewel er nog wel redelijk wat succes was tijdens optredens in het clubcircuit waren de hits van het debuut album gelijk het hoogtepunt van The Mo.

The Mo gebruikt bijzondere muziekinstrumenten
Bijzonder is ook de instrumentatie. Er werd geen gebruik gemaakt van elektrische gitaar en basgitaar. De rol die deze instrumenten normaal krijgen is overgenomen door de Wurlitzer piano en clavinet. Nog specialer is dat er gebruik is gemaakt van de fagot een blaasinstrument dat verder bijna alleen maar in de klassieke muziek wordt gebruikt.

LIEDJES OP MO VAN THE MO (TRACKLIST)
A1. Nancy (2:30)
A2. Let Me Out (2:43)
A3. Heartattack (3:07)
A4. Visions (2:48)
A5. TV Talks (2:48)
A6. Short Legged Dogs (2:55)
B1. Oh…Young People (2:58)
B2. Take Me for What I Am (3:18)
B3. Fred Astaire (Just a Summer Love Affair) (2:55)
B4. Band with Bassoon (2:34)
B5. If I Take You Back (2:42)
B6. Release Me (2:12)

ALBUM INFORMATIE
Muziek: Clemens en Huub de Lange
Teksten: Clemens en Huub de Lange, Heili Helder
Uitgebracht: 1980
Label: Back Door
Productie en arrangementen: The Mo
Studio: Wisseloord Studios, Hilversum

Het Verhaal Achter de Muziek