Muziek in het Jaar 1976

ABBA-Dacing-220Wat stelde het muziek jaar 1976 voor?
1976 is het jaar waarin ABBA voor het eerst het nummer Dancing Queen speelt, live op het feest ter gelegenheid van het huwelijk van de Zweedse koning Carl Gustav met Silvia Sommerlath. Om daarna uit te groeien tot een enorme wereldwijde hit. Naast Bohemian Rhasopdy van Queen dat al het jaar ervoor uitkwam waren If You Leave Me Now van Chicago en Fernando van ABBA zeer grote hits. Tina Turner het verzoek indient om te scheiden van haar man Ike die, naar later blijkt, haar regelmatig te mishandelt. In Dublin vormen Bono, The Edge, Adam Clayton en Larry Mullen de band Feedback, later omgedoopt in U2. Parliament/Funkadelic beginnen onder leiding van George Clinton de P-Funk Earth Tour, een van de grootste en meest extravagante serie concerten tot dan toe en trendsettervoor anderen de volgen. Op 3 december raakt Bob Marley gewond bij een schietpartij als indringers zijn woning in de Jamaicaanse hoofdstad Kingston binnendringen.

> Muziek 1976 per dag en geboren en overleden >

Bekende Muzikanten Geboren in 1976
Singer Songwriter, Martha Wainwright, dochter van Louden Wainwright III en Kate McGarrigle wordt op 8 mei 1976 geboren. En op 25 december ziet DJ Armin van Buuren het daglicht.

Bekende Muzikanten Overleden in 1976
Bluesmuzikant Howlin’ Wolf overlijdt op 10 januari en zanger en burgerrechten activist Paul Robeson op 23 januari. Folkzanger Phil Ochs pleegt op 8 april 1976 zelfmoord. De beroemde Britse componist Benjamin Britten sterft op 4 december. En op 28 december 1976 sterft bluesgitarist Freddie King.

Gerelateerde Informatie:
– Muziek in 1977

Het Verhaal Achter de Muziek