Rex Gildo Duitse Schlagerzanger Hits en Muziek

Rex Gildo Duitse Schlagerzanger Hits en Muziek

Rex Gildo was een Duitse Schlagerzanger en acteur die vooral in de jaren 60 van de vorige eeuw grote populariteit kende in Duitsland. Hij is vooral bekend geworden met de duo’s die hij vormde met verschillende zangeressen. Hij werd op 2 juli 1936 geboren in de stad Straubing in Beieren onder zijn echte naam Ludwig Franz Hirtreiter.

Rex Gildo Duitse Schlagerzanger Muziek Hits en Albums

Vooral met Conny Froboes en de Deense zangeres Gitte Hænning scoorde hij hits. Rex Gildo Duitse Schlagerzanger Muziek Hits en AlbumsMet de nummers Speedy Gonzalez (1962) en Vom Stadtpark die Laternen (1963), een duet met Gitte Hænning, bereikte hij de eerste plek van de Duitse hitlijst. Twee andere grote hits van Rex Gildo in Duitsland waren Zwei blaue Vergißmeinnicht en Liebe kälter als Eis. Beide liedjes werden in 1963 uitgebracht.

PROBLEMATISCH PRIVÉ-LEVEN VAN REX GILDO

Het privéleven van Rex Gildo was bepaald niet vrij van problemen. Alhoewel hij naar buiten toe anders deed voorkomen en zelfs in 1974 trouwde met zijn nicht Marion Ohlsen was Rex Gildo zeer waarschijnlijk homoseksueel. Alhoewel hij niet scheidde van Marion Ohlsen leefde hij vanaf 1990 niet meer met haar samen. Hij had trouwens toen ook al lang een tweede huis in München. Vanaf het midden van de jaren 70 was de populariteit van Rex Gildo tanende. Alhoewel hij nog veel optrad scoorde hij nauwelijks hits meer.

HOMOSEKSUALITEIT EN ZELFMOORD VAN REX GILDO

Zeer waarschijnlijk heeft Rex Gildo ergens aan het einde van de jaren 80 alcoholproblemen gekregen. Het vermoeden is ook dat hij psychische problemen kreeg waarvoor medicamenten werden voorgeschreven. In de laatste zeven jaar van zijn leven had hij een homoseksuele relatie met zijn privé-secretaris Dave Klingeberg wat bij het conservatieve gedeelte van zijn publiek in Duitsland geen goed deed. Op 26 oktober 1999 overleed Rex Gildo aan de gevolgen van een sprong uit het raam van zijn huis in München drie dagen ervoor. Hij zou ruzie hebben gekregen met zijn partner en als reactie hierop zelfmoord hebben willen plegen.

Gerelateerde Informatie

Het Verhaal Achter de Muziek