Rock Me Tonight – Single en Hit van Freddie Jackson

Freddie Jackson is een R&B en soulzanger die vooral in de jaren 80 van de vorige eeuw succesvol was. Freddie Jackson - Rock Me TonightIn 1985 bracht hij zijn debuutalbum Rock Me Tonight uit waarop ook de single Rock Me Tonight (For Old Times Sake) stond. Dit werd in Amerika een grote hit in de hitlijsten en bereikte zelfs de Nederlandse Top40. Zij het met beperkt succes. Rock Me Tonight bereikte als hoogste positie nummer 26 en bleef vier weken genoteerd. Desondanks kun je zeggen dat Freddie Jackson met Rock Me Tonight een van de beste Quiet Storm soul ballads uitbracht. Bekijk en beluister ook vooral de live-versie daarin komt het nummer beter tot zijn recht dan op de single.

So much has happened in my life
Since we partied
What about you
Now I’ve got myself together
And I know just what I want
And right now I know that it’s you, you

Rock me tonight for old times sake
Would you, baby, hey
Roll with me tonight for old times sake
Ooh, ooh, ooh, oh, oh,
(Paul Laurence)

ROCK ME TONIGHT VAN FREDDIE JACKSON – INFORMATIE
A-kant: Rock Me Tonight (For Old Times Sake) (3:59)
Paul Laurence
B-kant: Rock Me Tonight (For Old Times Sake) (Groove Version) (5:00)
Paul Laurence
Uitgebracht: 1985
Label: Capitol Records
Drager: 7″ Vinyl Single

Het Verhaal Achter de Muziek