Cesar Zuiderwijk Golden Earring Drummer

Cesar Zuiderwijk Golden Earring DrummerCesar Zuiderwijk Golden Earring Drummer

Sinds 1970 is Cesar Zuiderwijk Golden Earring drummer. Hij is dus net als leadzanger Barry Hay niet vanaf de oprichting bandlid van de meest legendarische rockband van Nederland. Hij was de opvolger van Sieb Warner die maar een klein jaartje Golden Earring drummer was. Net als George Kooymans en Rinus Gerritsen is hij geboren Hagenees. Zijn geboortedatum is 18 juli 1948. Op zijn elfde ging Cesar Zuiderwijk zich actief met de muziek bezig houden. Eerst als gitarist. Maar twee jaar later, als gevolg van het overlijden van zijn vader, ging hij als drummer aan de slag.

(advertentie)

Na in een aantal schoolbandjes te hebben gespeeld wordt Cesar Zuiderwijk in 1968 drummer van de bluesrock groep Livin’ Blues. Hij valt op door zijn spectaculaire drumstijl bij de leden van Golden Earring en wordt in 1970 gevraagd opvolger te worden van Sieb Warner. Met de komst van Cesar Zuiderwijk is de kernbezetting van Golden Earring zoals die tot op de dag van vandaag bestaat compleet. 

Cesar Zuiderwijk Golden Earring Drummer TrommelfruitCesar Zuiderwijk Activiteiten Naast Golden Earring

Naast zijn rol als Golden Earring drummer is Cesar Zuiderwijk een bevlogen drumleraar. Ook is hij met regelmaat initiator van speciale concerten, optredens en andere evenementen waarbij het drummen en bespelen van percussie-instrumenten meestal centraal staan. Een van zijn hoogtepunten vindt plaats in 1992 als hij samen met duizend andere drummers op een drijvend ponton in de Maas in Rotterdam de Golden Earring klassieker Radar Love uitvoert. Voor zijn activiteiten als muzikant en drumleraar ontving Cesar Zuiderwijk in 2007  de Cultuurprijs van de Stad Den Haag. Sinds 2010 trekt Zuiderwijk ook regelmatig door het land met solo-theater voorstellingen waarbij de drums meestal centraal staan. Registraties van de solovoorstellingen zijn ook op DVD uitgebracht.

https://www.youtube.com/watch?v=j99Qntbunhw

Cesar Zuiderwijk DVD Drumstokken en KaneelstokkenCesar Zuiderwijk Biografische Informatie

  • Volledige naam: Cornelis Johannes Zuiderwijk
  • Geboortedatum: 18 juli 1948
  • Geboorteplaats: Den Haag, Zuid-Holland
  • Nationaliteit: Nederland
  • Actief: 1960-heden
  • Discipline: drummer, percussionist, drumleraar
  • Instrument: drums, persussie
  • Lid van Golden Earring: 1970 – heden
  • Bijzonderheden: Cesar Zuiderwijk is twee keer getrouwd geweest en heeft twee kinderen.

Bijpassende Informatie en Muziek