Joy Division Unknown Pleasures LP Album Recensie

Joy Division Unknown Pleasures LP Album Recensie

Joy Division Unknown Pleasures LP. Het debuutalbum van de Engelse Post-Punk band Joy Division kun je zonder twijfel legendarisch noemen. Zowel de band Joy Division en zeker ook het album Unknown Pleasure hebben een soort van cultstatus bereikt. De LP kwam in Engeland uit op 15 juni 1979. Joy Division heeft de plaat gedurende drie weekeindes opgenomen in  Strawberry Studios in Stockport, Engeland met als producer Martin Hannett voor het platenlabel Factory Records. Deze opnamesessies waren niet de eerst die de Britste Post-Punk band maakte. Eraan voorafgegaan waren mislukte opnames voor RCA.

Joy Division Unknown Pleasures LP Album Nummers

Positieve Recensies voor Unknown Pleasures van Joy Division

De eerste persing van de Vinyl LP Unkwon Pleasures bedroeg 10.000 exemplaren en die vlogen zeker niet diret de platenzaken uit. Bij het uitkomen van de LP bereikte deze de albumlijsten niet.  Pas toen Joy Division de single Transmission op 7 oktober 1979 uitbracht, en deze een bescheiden hit werd, begon de verkoop van het album aan te trekken. Het nummer Transmission staat trouwens niet op het album. En wrang als het is werden de meeste platen in 1980 verkocht nadat de leadzanger van Joy Division, Ian Curtis, op 18 mei 1980, 23 jaar oud, zelfmoord pleegde. De waardering voor het album is trouwens met de jaren steeds groter geworden. Er waren in het begin wel een aantal positieve recensies. En in de loop van de jaren nam het aantal lovende recensie alleen maar toe. Door de meeste muziekcritici wordt het album Unknown Pleasures van Joy Division nu gezien als één van de beste en meest interessante LP’s uit die periode waarvan de invloed tot op de dag van vandaag groot is. De redactie van MuzikeOntdekking beoordeelt het album met ++++ (uitstekend).

Joy Division Unknown Pleasures Nummers (Tracklist)

De muziek en tekst op het album zijn van de bandleden van Joy Division,  Ian Curtis, Peter Hook, Stephen Morris en Bernard Sumner.

A1. Disorder (3:33)
A2. Day of the Lords (4:50)
A3. Candidate (3:05)
A4. Insight (4:29)
A5. New Dawn Fades (4:49)

B1 . She’s Lost Control (3:57)
B2. Shadowplay (3:56)
B3. Wilderness (2:39)
B4. Interzone (2:16)
B5. I Remember Nothing (5:53)

Joy Division – Unknown Pleasures Album Informatie

  • Uitgebracht: 15 juni 1979
  • Opgenomen: april 1979
  • Producer: Martin Hannet
  • Studio: Strawberry Studios, Stockport, Engeland
  • Tijdsduur: 39:24
  • Platenlabel: Factory Records
  • Album nummer: FACT 10
  • Originele drager: Vinyl LP
  • Oordeel redactie: ++++ (uitstekend)

Joy Division Unknown Pleasure Kopen Aanbiedingen