Jeroen Schipper Een goed lied zingt zichzelf Recensie

Jeroen Schipper Een goed lied zingt zichzelf Recensie

Jeroen Schipper Een goed lied zingt zichzelf Recensie
Een goed lied zingt zichzelf – Hoe schrijf ik een kinderlied?  is geschreven door Jeroen Schipper. Jeroen Schipper is zelfstandig muziekdocent, liedjesschrijver en muzikant. Hij schrijft liedjes vanuit zijn praktijk als vakdocent muziek in het basisonderwijs – liedjes die bedoeld zijn om door kinderen zelf gezongen te worden.  Een goed kinderlied moet kloppen en moet zo aantrekkelijk zijn dat het gezongen “moet” worden.

Jeroen Schipper neemt ons mee in de wereld van het kinderlied aan de hand van de verschillende aspecten die een succesvol kinderlied moet hebben: de tekst, de muziek, vorm en structuur, het lied in actie en ik, mijn lied en de wereld.

Een leuk en vrij praktisch boekje over het zelf schrijven van kinderliedjes
In deze hoofdstukken legt hij de verschillende onderdelen en sub-onderdelen uit aan de hand van een heleboel luistervoorbeelden, die allemaal te beluisteren zijn via de website eengoedliedzingtzichzelf.nl. Tenslotte volgt nog een hoofdstuk over liedjes schrijven met kinderen en als laatste de showcase De gouden drol, waarin hij laat zien dat en hoe alle delen van een lied in de praktijk met elkaar verweven zijn. Een leuk en ook wel praktisch boekje over het schrijven van kinderliedjes – het lijkt met nog niet eenvoudig, want er komt nogal wat bij kijken, maar het nodigt wel uit om eens te gaan experimenteren. Jeroen Schippers – Een goed lied zingt zichzelf is gewaardeerd met ★★ (goed).

Recensie van Monique van der Hoeven

JEROEN SCHIPPER – EEN GOED LIED ZINGT ZICHZELF
Hoe schrijf ik een kinderlied?
– Titel: Een goed lied zingt zichzelf
– Schrijver: Jeroen Schipper  (Nederland)
– Soort boek: muziekboek over componeren
– Uitgever: Uitgeverij SWP
– Verschenen: 5 september 2017
– Omvang: 101 pagina’s
– Uitgave: Paperback
– Prijs: € 14,90
– Waardering: ★★ (goed) Monique van der Hoeven
…Meer Informatie en Bestellen >

Bijpassende Boeken en Informatie
Nieuwe Muziekboeken Overzicht >