Wijn Advies Slow Down van Douwe Bob Granbazan Albariño

Wijn Advies Slow Down van Douwe Bob

Wijn Advies Slow Down van Douwe Bob. Al tijdens de eerste voorronde op dinsdag 10 mei 2016 moet Douwe Bob aan de slag om met Slow Down een plaats in de finale te bemachtigen. En de finale is op zaterdag 14 mei 2016. Het liedje dat Douw Bob gaat zingen tijdens het Eurovisie Songfestival 2016 is zo’n twee weken geleden bekend gemaakt. Genoeg tijd dus om het liedje goed te beluisteren en uit te zoeken welke wijn goed past. Douwe Bob beschrijft het liedje als een protestsong tegen zichzelf. Het liedje dat enige gelaagdheid heeft, is vooral een aanbeveling om je te bevrijden  van de druk om altijd bezig te zijn. Douwe Bob beschreef het zelf “Relax, doe alles een tikje langzamer, dan voel je je beter en zie je alles scherper.” 

Echo’s van de muziek uit Californië

In het nummer klinken echo’s door van de Amerikaanse muziek afkomstig het Californië van het eind van de jaren 60 en de jaren 70. De regel “I’m Running on Empty” zou zelfs een verwijzing kunnen zijn naar het album Running on Empty (1977) van Jackson Brown waarmee Slow Down zeker verwantschap heeft.

You’ve gotta slow down brother,
Slow down brother, slow down if you can’t go on
Slow down brother, slow down brother
Slow down if you can’t go on

(Muziek en tekst: Douwe Bob)

Wijn Advies voor Slow Down

Slow Down is een lekker in het gehoor liggend, vrij ongecompliceerd liedje dat toch enige gelaagdheid heeft in zowel de muziek als tekst. De wijn die hierbij uitstekend past is de Granbazan Albariño uit 2014, een witte wijn die gemakkelijk drinkt. Granbazan Albariño  is een toegankelijke Spaanse wijn met een licht tintelende verrassing en is gemaakt van de Albarino druif uit Val do Salnés in het Rías Baixas gebied.

Muziek en Wijn – Kaart Spanje

[huge_it_maps id=”34″]

Wijn Advies Slow Down van Douwe BobWitte Wijn Granbazan Albariño uit 2014 Informatie

  • Naam: Granbazan Albariño
  • Soort: Witte Wijn
  • Jaar: 2014
  • Wijnstreek: Val do Salnés
  • Denominación de Origen: Rías Baixas, Spanje
  • Wijndruif: Albarino druif
  • Prijsklasse: € 15 – € 25

Gerelateerde Informatie:

Zoekwoorden: Wijn Advies Slow Down van Douwe Bob |  Granbazan Albariño | Witte wijn uit Spanje