Lucky Fonz III Multimens LP Recensie ∗∗∗∗

Lucky Fonz III Multimens LP recensie review waardering en informatie. Op vrijdag 8 februari 2019 is de nieuwe LP van Lucky Fonz III Multimens LP verschenen.

Lucky Fonz III Multimens LP Recensie

Lucky Fonz III – Multimens LP

 • Titel: Multimens
 • Artiest: Lucky Fonz III (Nederland)
 • Soort album: studio LP
 • Soort muziek: Nederpop, singer songwriter
 • Label: Top Notch
 • Verschenen: vrijdag 8 februari 2019
 • Tijdsduur: 56:58
 • Dragers: CD / LP
 • Waardering redactie∗∗∗∗ (uitstekend)

Lucky Fonz III Multimens LP Recensie

Dat Lucky Fonz III niet bang is om bekende paden te verlaten, is niet echt een verrasing te noemen. Echter op Multimens staat het experiment centraal. Het heeft voor vrijwel elk nummer een andere producer in de arm genomen.  Daardoor heeft liedje net een iets andere kleur gekregen. Maar toch is Lucky Fonz er wonderwel in geslaagd om het album tot een geheel te smeden.

Zeer origineel, goudeerlijk en persoonlijk

Zeer origineel, goudeerlijke en, zo voor het gehoor, zeer persoonlijke liedjes worden afgewisseld met nummers waar het plezier vanaf spat. Met Multimens heeft Lucky Fonz III een zeer volwassen album afgeleverd. Zijn beste tot nu toe. Lucky Fonz III Multimens is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

Beluisteren op Spotify

Lucky Fonz III Multimens LP Informatie

Volgens Lucky Fonz III is Multimens een ode aan de veelzijdigheid van de mens. In zijn eigen woorden: ‘Ik denk dat je, voor een goed leven, de bereidheid moet opbrengen om iedereen, dus ook jezelf, te benaderen als een mens met een veelzijdige, complexe en veranderlijke identiteit. ‘Multimens’ is mijn eigen woord voor die kijk op de mens. Mijn album Multimens is eigenlijk een onderzoek naar deze manier van kijken naar jezelf en anderen. Het is tegelijkertijd ook een ode daaraan.’

‘Voor mezelf is het maken van Multimens een spannend en verrijkend avontuur geweest. Waar ik als artiest vroeger graag in mijn eigen afgesloten wereldje mijn muziek vormgaf, heb ik voor dit album geprobeerd om de wereld om mij heen juist meer op te zoeken, en mezelf te laten vormen door alles en iedereen die ik tegenkwam. Dat uitte zich in intensieve samenwerkingen met 14 producers uit verschillende muziekstijlen, steden en landen. Ik heb ook mijn eigen vastgeroeste ideeën over mezelf als artiest kunnen inruilen voor een vrijere kijk, waarin ik het mezelf toestond om ‘fluïde’ te zijn tussen verschillende genres, thema’s, opnametechnieken, instrumenten, onderwerpen etc… Dit alles voelde als een geweldige reis, en ik ben dan ook heel trots en blij met het album dat Multimens geworden is: een epische, wijd-uiteenlopende collage van te gekke Nederpop.’

Tracklist Lucky Fonz III Multimens

 1. Praten (3:05)
 2. Ik had nog willen zeggen (4:35)
 3. Machteloos (3:24)
 4. Snoozeknop en rode wijn (4:51)
 5. App Me (3:20)
 6. Intro van de mossel (1:07)
 7. De mossel (7:08)
 8. Ruwe bolster, blanke pit (4:45)
 9. In de loop der jaren (5:00)
 10. In Utrecht wonen meisjes (3:18)
 11. 17 Jaar Geleden (4:15)
 12. Huisraad (3:15)
 13. Zoenen (5:48)
 14. 909 (3:07)

Lucky Fonz III Multimens Concerten

Donderdag 21 maart 2019
Utrecht, TivoliVredenburg

Vrijdag 22 maart 2019
Groningen, Oosterpoort

Zaterdag 23 maart 2019
Zwolle, Hedon

Vrijdag 29 maart 2019
Tilburg, 013

Zaterdag 30 maart 2019
Middelburg, De Spot

Zondag 31 maart 2019
Rotterdam, Rotown

Donderdag 4 april 2019
Nijmegen, Doornroosje

Vrijdag 12 april 2019
Hengelo, Metropool

Zaterdag 13 april 2019
Amsterdam, Paradiso Noord


Bijpassende Muziek en Informatie