Mick Wall Metallica Boek

Mick Wall Metallica boek recensie waardering en informatie over de inhoud. Op 22 november 2018 verschijnt bij Xander Uitgevers het de definitieve biografie van Metallica geschreven door Mick Wall.

Mick Wall Metallica Boek Recensie

Mick Wall Metallica Boek Recensie

Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Mick Wall Metallica boek recensie en waardering lezen. Daarnaast zijn hier nu al alle gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien is op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van het boek over Metallica van Mick Wall opgenomen.

Mick Wall – Metallica

De definitieve biografie

Inhoud Mick Wall Metallica Boek

Wat Led Zeppelin was voor psychedelische hardrock en de Sex Pistols voor punk, zo werd Metallica de allesbepalende band voor heavy metal in de jaren tachtig en negentig. Met honderd miljoen verkochte platen en vele miljoenen diehard fans, is Metallica de grootste heavymetalband aller tijden.

Maar dertig jaar wereldwijd succes verliep niet zonder slag of stoot. Frontmannen Lars Ulrich en James Hetfield worstelden met drank- en drugsproblemen, onderlinge botsingen leidden tot verschillende formaties en een tragisch busongeluk in 1986 kostte bassist Cliff Burton zijn leven. Tegelijkertijd moest de band het opnemen tegen het razend populaire genre van de nineties: grunge.

Mick Walls verhaal over Metallica brengt de ruige voormannen heel dichtbij. Nauwkeurige research en diepte-interviews met bandleden, fans, roadies en collega’s belichten de hoogtijdagen en de diepe dalen. Het resultaat is een meeslepende, intieme en onvergetelijke biografie van de meest doorleefde band ter wereld.

Bijpassende Boeken en Informatie

Mick Wall - Lemmy The Ace of Speds Biografie Motörhead zangerMick Wall – Lemmy
Biografie van Lemmy de frontman van Motörhead
Uitgeverij Q | 5 juli 2016
Omvang: 360 pagina’s
Waardering redactie∗∗∗∗∗ (zeer goed)
Recensie lezen >