Wiebren Rijkeboer – De psychedelische Sixties

Wiebren Rijkeboer De psychedelische Sixties recensie en informatie van het boek over 56 Amerikaanse bandjes. In oktober 2019 verscheen bij Uitgeverij Kleine Uil het boek over psychedelische Amerikaanse bands uit de jaren zestig, geschreven door Wiebren Rijkeboer.

Wiebren Rijkeboer De psychedelische Sixties Recensie

Voor liefhebbers van popmuziek is niets zo leuk om op zoek te gaan naar bijzondere bands en LP’s waar je nog nooit eerder van gehoord hebt maar die toch het beluisteren meer dan waard zijn. Echter in de afgelopen ruim vijftig jaar zijn er ongelofelijk veel platen uitgebracht. Het kan daarom een behoorlijk grote zoektocht zijn om goede bands en LP’s te vinden die ergens zo’n vijftig jaar geleden het daglicht voor het eerst zagen.

Een beetje hulp is dan prettig om je op het goede spoor te brengen van bands die LP’s hebben gemaakt in de roerige jaren zestig die de tand des tijds hebben doorstaan en ook nu nog het beluisteren waard zijn. En dat is precies wat Wiebren Rijkeboer heeft gedaan met zijn boek De psychedelische sixties. Hij brengt 56 Amerikaanse bands bij elkaar die in de jaren zestig mooie platen hebben gemaakt.

Wiebren Rijkeboer De psychedelische Sixties Recensie

Sommige van de bands zoals zoals The Byrds, Love, Moby Grape en Buffalo Springfield genieten ook nu nog bekendheid. Maar wat vooral leuk is de aandacht voor bands waarvan het bestaan  nauwelijks in Nederland was doorgedrongen of langzamerhand in de vergetelheid zijn geraakt.

Laat je verrassen en gebruik het boek als gids en leidraad voor je eigen muzikale ontdekkingstocht

De keuze om het boekje in te delen in de gebieden waar zich de muzikale hotspots in het Amerika van de jaren zestig van de vorige eeuw afspeelde voegt nog een extra dimensie toe. Het geeft je de mogelijkheid om de muziek te vergelijken en de verschillen in de muziek van de landstreken te ontdekken. Wiebren Rijkeboer heeft een aantrekkelijk muziekboek geschreven dat uitnodigt om kennis te maken met een belangrijke, zo niet de belangrijkste, periode in de geschiedenis van de Amerikaanse popmuziek. Laat je verrassen en gebruik het boek als gids en leidraad voor je eigen ontdekkingstocht. Het boek De psychedelische sixties is gewaardeerd met ∗∗∗∗ (uitstekend).

De psychedelische sixties

56 Amerikaanse bandjes

  • Schrijver: Wiebren Rijkeboer (Nederland)
  • Soort boek: muziekboek
  • Uitgever: Uitgeverij Kleine Uil, Muziekreeks deel 1
  • Verschenen: oktober 2019
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: Paperback
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Bijpassende Muziek en Informatie