Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland Recensie ★★★

Op 23 november 2017 is het boek van Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland. De tien rappers van dit moment verschenen bij Uitgeverij Q. Deze pagina bevat de Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland recensie waardering en informatie over dit geslaagde boek.

(advertentie)

Nederlandse hiphop is nog nooit zo populair geweest als op dit moment. Sterker hiphop is uitgegroeid tot een volwassen muziekgenre dat de muziekindustrie ingrijpend heeft veranderd en waar vooral de jeugd veel heel naar luistert en kijkt.

Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland Recensie ★★★

Het is dan ook de hoogste tijd voor een boek over dit muzikale fenomeen. Dit boek is er nu. Op basis van vele gesprekken met tien Nederlandse rappers schreef Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland.

Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland Recensie

Hiphop in Nederland schetst een goed en boeiend beeld van de Nederhop

Al een tijdje volgde Rajko Disseldorp Nederlandse rappers en publiceerde hierover regelmatig in de krant Het Parool. Hieruit volgde idee voor een boek dat er nu is. In tien portretten van de rappers die er volgens Rajko Disseldorp er toe doen, wordt een goed beeld geschetst van de stand van de hedendaagse Nederlandse hiphop. Elk portret geeft een goed beeld van wat de rappers beweegt, inspireert,  beïnvloedt en hoe ze tegen de muziekindustrie aankijken. De liefhebber van hiphop zal veel plezier beleven aan dit goed geschreven boek. Maar voor ook de niet-liefhebber is het boek boeiend omdat het een helder beeld schets van een van de dominante muziekstromingen in de hedendaagse Nederlandse popmuziek. Goed is dat er zowel aandacht wordt besteed aan nieuwe en opkomende rappers als aan rappers die al jaren aan de weg timmeren. De Nederlandse rappers die geportretteerd worden zijn Ali B, Ares, Boef, Bokoesam, Ronnie Flex, Fresku, Hef, Seven Alias, Sticks en Typhoon. Hiphop in Nederland schets een actueel beeld. De tijd zal leren wie of deze Nederlandse rappers uiteindelijk echt zo belangrijk voor de muziek waren als nu lijkt. Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland is gewaardeerd met ★★★★★ (zeer goed)

Recensie: Theo Jordaan

Rajko Disseldorp – Hiphop in Nederland Informatie

Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland RecensieHiphop in Nederland

De tien rappers van dit moment

  • Schrijver: Rajko Disseldorp (Nederland)
  • Soort boek: muziekboek over hiphop
  • Uitgever: Uitgeverij Q
  • Verschenen: 23 november 2017
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: Paperback / Ebook
  • Prijs: € 17,50
  • Waardering★★★★★ (zeer goed) Theo Jordaan
  • …Meer Informatie en Bestellen >

Flaptekst Rajko Disseldorp Hiphop in Nederland

Hiphop is in Nederland groter dan ooit. Met miljoenen YouTubeviews en Spotifystreams is er de afgelopen jaren een nieuwe, ongelooflijk creatieve generatie Nederlandse rappers opgestaan. Grenzen lijken er nauwelijks te zijn. Rajko Disseldorp volgde de afgelopen twee jaar de tien meest toonaangevende rappers van dit moment. Aan de keukentafel, in de auto onderweg naar optredens en backstage in kleedkamers. Ali B, Typhoon, Fresku, Sticks, Hef, Boef, Ronnie Flex, Sevn Alias, Bokoesam en Ares vertellen openhartig hun verhaal. Over hun jeugd, over ambitie en over wat hiphop voor hen betekent. Het resultaat: tien intrigerende portretten die samen een inhoudelijk en indringend beeld schetsen van hiphop in Nederland.

Bijpassende Boeken en Informatie