Rinus Gerritsen Golden Earring Bassist Basgitarist

Rinus Gerritsen Golden Earring Bassist Basgitarist

Rinus Gerritsen is samen met gitarist George Kooymans de oprichter van Golden Earring. Bij Golden Earring voegden zich pas later leadzanger Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk. Rinus Gerritsen  is al sinds 1961 als bassis en toetsenis actief in de meest legendarische rockgroep van Nederland Golden Earring. Naast de basgitaar bespeelt Rinus Gerritsen ook een aantal andere instrumenten als de contrabas, keyboards en mondharmonica.

(advertentie)

Rinus Gerritsen is ook bekend geworden doordat hij de zogenaamde dubbelnek basgitaar bespeelde. Dit is een basgitaar met twee halzen die meer mogelijkheden biedt dan een gewone bas. naast de LP’s met Golden Earring bracht Rinus Gerritsen in 1979 een album uit samen met Michel van Dijk en andere muzikanten. Deze plaat kreeg als titel Gerritsen En Van Dijk. Naast muzikant is Rinus Gerritsen ook een aantal keren producer geweest. Hij heeft onder andere samengewerkt met Herman Brood en Urban Heroes.

Rinus Gerritsen Golden Earring BassistRinus Gerritsen Biografische Informatie

  • Volledige naam: Marinus Gerritsen
  • Geboortedatum: 9 augustus 1946
  • Geboorteplaats: Den Haag, Zuid-Holland, Nederland
  • Nationaliteit: Nederland
  • Actief: 1961-heden
  • Discipline: bassis, basgitaris, keyboarspeler, producer, zanger
  • Instrument: bas, basgitaar, keyboards, mondharmonica, zang
  • Lid van Golden Earring: 2 september 1961 – heden
  • Bijzonderheden: De zus van Rinus Gerritsen, Melanie is getrouwd met Golden Earring gitarist George Kooymans.

Rinus Gerritsen Golden Earring Bassist Rinus GarageSamenwerking Rinus Gerritsen en Triggerfinger

Ter gelegenheid van Record Store Day 2014 nam Gerritsen onder de naam Rinus’ Garage samen met de Belgische rockgroep Triggerfinger de 7″ vinyl single The Wall of Dolls  op. Op de B-kant van deze single staat het nummer Annie waarop ook zijn dochter Natousch Gerritsen meespeelt. Record Store Day is een jaarlijks terugkerende dag waarop de fysieke, echte platenwinkels extra in het zonnetje worden gezet met speciale optredens en bijzondere platen. De single was voor het op 19 april 2014, tijdens Record Store Day, in de platenwinkels te koop…meer informatie >

Bijpassende Muziek en Informatie

 

Foto Rinus Gerritsen (2015): Stefan Brending
Bron: Wikipedia